Siden det blev oprettet 4 år siden, har hotellet været et af de mest bæredygtige og ”grønne” hoteller i verden. Med store investeringer i vedvarende energi og alternative varmekilder, har hotellet formået at reducere deres energiforbrug med 65% i forhold til andre hoteller. Samtidig produceres mere end 10% af den energiforbrug af solpaneler. Under Crowne Plaza ligger Danmarks første grundvandsbaserede køle- og varmeanlæg. I anlægget mødes grundvand med luft og elementernes forskellige temperaturer og gør det muligt at køle hotellet ned om sommeren, lagre varmeenergi i undergrunden og genbruge det til at varme hotellet op om vinteren. Køkkenet anvender energibesparende induktionsteknologi, og al madaffald kværnes og suges ind i en 10.000 liter stor tank i kælderen. Når affaldstanken er fuld, bliver den tømt og fragtet til et biogasanlæg, hvor det bliver omdannet til biogas.
Restaffaldet bliver senere brugt til landbrugsgødning, som reducerer landbrugets forbrug af kunstgødning. Crowne Plaza Copenhagen Towers samarbejder med lokale slagterier, og gæsterne kan derfor være sikre på, at det kød, der serveres på hotellet, kommer fra kvæg, der er opdrættet med stort fokus på dyrevelfærd. På badeværelserne er alt fra shampooflasken, badehætten, tandbørsten til skaftet på engangsskraberen lavet af nedbrydeligt og genanvendeligt materiale baseret på majs- og kartoffelstivelse. I naturen vil produkterne opløse sig selv i løbet af tre måneder, og de er fri for parabener og allergifremkaldende stoffer. Også møblerne på hotellet er nøje udvalgt ud fra bæredygtige principper, og Paustians møbler er udarbejdet specielt til hotellet og er delvist lavet af genbrugsmaterialer.
Nedenfor finder du et interview, med direktør og idegrundlægger Allan L. Agerholm. Der bliver fortalt meget engageret om koncept, ideudvikling og økonomi. Han for på en god måde uddybet, fordelene ved at være et grønt bæredygtigt hotel. Han forklarer bl.a. hvordan det har været muligt, at bygge et grønt hotel, uden at gå på kompromis med pris og komfort, set i forhold til andre hoteller af samme standard.