Holmen er en skøn oase placeret midt i en storby. Øen har været militærområde for den danske flåde gennem mange århundrede. Med nord-Europas største flåde har Holmen været symbol for Danmarks storhedstid. I dag huser øen mange kreative uddannelser, skøn arkitektur og en smuk blanding af nyt og gammelt.
Førhen var Kunstakademiets Arkitektskole en del af det Kongelige Danske Kunstakademi, som blev grundlagt i 1754. Det var en gave til Kong Frederik 5. På hans 31 års fødselsdag. Akademiet var inspireret af det kongelige kunstakademi i Paris. Kunsten og håndværket blev adskilt i 1814, da håndværkerne blev overflyttet til det vi i dag betegner for Københavns Tekniske Skole. I starten af 1900-tallet blev de to faguddannelser ført sammen, og arkitektuddannelsen blev en hel uddannelse.
1924 blev året for ligestilling mellem mænd og kvinder, det blev ligeledes en mulighed for kvinder at søge ind på Kunstakademiet. I 1996-1999 flytter Kunstakademiets Arkitektskole ud på Holmen, men det er først i 2011 at skolen bliver slået sammen med Danmarks Designskole og Kunstakademiets Konservatorskole.
Den Danske Filmskole er grundlagt i 1966, og er landets eneste statslige videregående uddannelse indenfor film- og tv produktion. Udannelsen optager kun meget få elever, der kun går 6 elever på hver linje. I alt går der omkring 100 elever på skolen, og de undervises af ca. 50 lærer. Af de kendte instruktører som har gået på Den danske filmskole, kan nævnes Lars Von Trier, Bille August og Thomas Vinterberg.
Thomas Vinterbergs reaktion da han blev optaget: "Jeg kan huske, den dag jeg fik brevet med besked på, om jeg var optaget eller ej. Der blev jeg så bange, at jeg tænkte: nu må jeg tisse. Men så måtte jeg alligevel se svaret og fik så fumlet det, så jeg tissede ud over brevet og mine fingre, og så endte jeg med bare at løbe rundt i lejligheden sådan … med sjoveren ude af bukserne og skreg af glæde."
Det Rymiske musik konservatorie blev oprettet i 1986 og havde oprindeligt til huse på Frederiksberg, men har siden 1996 været placeret på det gamle militærområde på Holmen. RMC uddanner rytmiske musikere, musiklærere, lydteknikere, music-management kandidater på højeste niveau og er det eneste konservatorium i Danmark udelukkende for rytmisk samtidsmusik. Rytmisk Musikkonservatorium har endvidere en populær sangskriveruddannelse og en solistlinje.
RMC har en masse musiske og kreative tiltag for eleverne udover undervisningen, bla. Afholder de ”frokost koncerter” hvor band og solister kan folde sig ud midt på dagen, mellem undervisningen, kaffen og madpakken.