Skateparen beliggendhed i hjørnet af fælledparken Kbh Ø, blev opført et år før murens fald. I 1988 var skatemiljøet en forholdsvis ukendt subkultur. Skateparken var et alternativt projekt, bygget af private brugere.
I dag har kulturen udviklet sig til en anderkendt sportsgren og levevej, for flere tusind danskere og skateparken er ombygget til en milepæl i dansk ekstremsports arkitektur.
I 2009 påbegyndte Københavns Kommune en total renovering af banen, med indskud fra Mærsk Mc-Kinney fonden på baggrund af Fælledparkens 100 års fødselsdag. I Juni 2011 stod en af de prægtigste skateparker klar til indvilgelse. Med over 4500 m² betonflade, samler banen sig som en arkitektonisk seværdighed som i alt kostede 20 mio. kr.
Skateparken har fået Mekkastatus for skatere i Skandinavien, der valfarter til, for at opleve de kurvede ramper, bølgende beton og atmosfæren i de smukke omgivelser.
Skateparken er bygget rundt om majestætiske kastanjetræer, hvori trækronerne er pyntet med smadrede skatesko. En stor U-rampe i træ, blev opført i sommeren 2013. Et eftertragtet aspekt som havde æren af at kalde sig den største i Europa, da den blev bygget.
Der er konkurrencer for alle der tør, ”Prygl i Parken”, ”Kongeflippet” og ”Copenhagen Pro” er alle skateboard konkurrencer der bliver afholdt på skateparken.
Skateparken er bygget som en moderne anlæg der tilgodeser en række forskellige brugere, rampeskatere, streetskatere, BMX’ere, rulleskøjteløbere. Det er tegnet i samarbejde med udvalgte repræsentanter fra de forskellige sportsgrene bla. den verdenskendte Rune Glifbjerg hjulpet med at udvikle projektet. .