Gammel   våbenskjold   Dragør


Husene

Gammel Dragørs karakteristiske gulkalkede mure og sorte sokler er beskrevet i detaljer i byens lokalplan (lokalplan 25 for Dragør gamle bydel).

”Dragørmuren fremtræder vandskuret og gulkalket. Kalkningen udføres med kulekalk. Til dette arbejde kan beboerne i bevaringsområdet afhente gratis kalk. Efter hvidtekalkningen gulkalkes. Hertil benyttes gul okker blandet i hvidtekalk. Dette er tradition i Dragør”.

Der er ligeledes udførlige beskrivelser af husets sorte sokkel, de røde tagsten og de traditionelle tofags vinduer med tværsprosser.

dragørs gulkalkede husmure

Dines Bogø

Historiker, forfatter og foredragsholder Dines Bogø (70) er aktivt med til at holde lokalhistorien om Dragør i live. Det er gennem hans fortællinger, vi oplever Dragør. Han bruges ofte som konsulent ved historiske film (f.eks. Flammen og Citronen) og blev i 2000 kåret som Årets Ama’rkaner.

”Dragør er specielt kendt for sine gamle huse med de smalle gader og stræder. Gå med en tur rundt i byen på de toppede brosten.   Hør om mennesker og huse. Slå et smut ned forbi havnen”.  
- Dines Bogø

Dines Bogø

Den gamle bydel

I Danmark holder vi stolt på vores indre romantiske billede af det perfekte landsbysamfund. Selvom størstedelen af den danske befolkning flytter ind til storbyen for at starte et travlt arbejdsliv omgivet af beton, forurening og store menneskemængder, slipper vi stadig ikke ideen om det idylliske liv i en smuk og rolig landsby.

Den gamle bydel i Dragør passer stadig perfekt ind i vores forestilling om det perfekte danske landbysamfund. Én af de ting, der gør at Dragør passer så godt til denne forestilling, (endda så godt at der stadig med nævne mellemrum indspilles film og tv-serier) er byens historie og hygge, der er synlig for enhver, der besøger byen.

dragoer
tilbage frem

Gruppe 5:         FILM: Claus Semaru Jensen, Jonas Zibrandtsen Haaning         FOTO: Nina Maria Brenholdt         WEBMASTER: Caroline Bosanska Bross