En flydende restaurant bygget på en bund af en gammel, udtjent betonflåde. Det er den vilde og van(d)vittige drøm, som i dag er blevet til virkelighed.
Båden ligger midt i Københavns Sydhavn, og er bygget af ejerne Ivan og Jens Emil fra bunden af og har krævet både tålmodighed og hårdt fysisk arbejde.
Det hele startede med at Ivan kiggede ud på den blå himmel og solen der glimtede i det klare dybgrønne vand, i Københavns kanaler og tænkte: ”Hvorfor er her ikke en udendørs restaurant på dette smukke sted?”
I store plantekasser på taget og dækket dyrker Vandvid en del af de grøntsager og krydderurter, som serveres ombord. Mange af de øvrige råvarer hentes fra udvalgte små lokale producenter.
Vinene er lavet af vinbønder med fingrene i jorden og hjertet det rette sted, som anvender et absolut minimum af tilsætningsstoffer i vinfremstillingen. Ivan fortæller at han altid har drømt om at have en restaurant, hvor maden vokser lige uden for serveringslokalet. Og indenfor. I små plantekasser og lange ranker, hvor man peger på lige den agurk, squash og tomat, man vil have, og får den tilberedt helt, helt frisk. Direkte fra jord til bord.
Skibets fundament er en ordentlig klods på 5 x 20 meter. Det var dækket af murbrokker og flisestumper fra det hus, den havde båret på, foruden indtørret tang og rester af et gammelt rustent rækværk.
Et bæredygtigt samfund er et samfund uden affald, hvor der genbruges og genanvendes materialer, derfor var det oplagt at Restaurant Vandvid skulle bygges på denne brugte, men charmerende betonklods.