Bæredygtighed er nøgleordet i ØsterGROs tankesæt, og inddragelse, formidling og oplevelser er midlet. Lokalproducerede råvarer er ØsterGROs primære bidrag til klimaet.
Visionen bag ØsterGRO er nemlig ikke, at byer i fremtiden skal være selvforsynende med mad dyrket på tagene - men at skabe et bindeled mellem land og by. Urbaniseringen har medvirket til, at vi har mistet grundlæggende viden om, hvordan vores fødevarer dyrkes og produceres. Den viden vil ØsterGRO gerne bringe tilbage til byen.
Visionen er at gøre byen grønnere, økosystemer mindre fremmede, samt at udbrede lokale fællesskaber omkring mad og økologi. ØsterGRO er en platform for vidensdeling, en appetitvækker for store som små, en grøn oase midt i betonjunglen, hvor vi kan inspirere hinanden til en mere bæredygtig levevis.
Se vores video om ØsterGRO
ØsterGRO er en tagfarm, der blev etableret I foråret 2014 af Kristian Skaarup, Livia Urban Swart Haaland og Sofie Brincker. I dag har ØsterGRO 40 medlemsfamilier, der én gang om ugen i løbet af sæsonen bliver forsynet med grøntsager, æg og honning fra taget. ØsterGRO bliver passet, plejet og udviklet af to af initiativtagerne, ansatte og alle de engagerede medlemmer og frivillige, der har lyst til at tage del i arbejdet.
ØsterGRO blev skabt udfra en vild idé, inspiration fra det store udland og en masse gå-på-mod. Idé blev til virkelighed med en visionær områdefornyelse, en tillidsfuld bygningsejer og opbakkende puljer og fonde, som alle troede på projektet om at skabe et økologisk landbrug midt i København. Et arealsponsorat fra Nellemann Holding, etablering finansieret af Københavns Klimakvarter og Fonden for Økologisk Landbrug og et stærkt samarbejde med Byggros blev således startskuddet til ØsterGRO - Danmarks første taglandbrug.