VeggieWeek

VeggieWeek

30. marts -

5. april 2020

Vi opfordrer restauranter, caféer, kantiner og frokostordninger til at tilbyde en særlig vegansk ret/menu i VeggieWeek, for at vise befolkningen, at et vegansk måltid ikke behøver at bestå af en icebergsalat eller ris med dåsebønner i tomatsovs. Vegansk mad kan selvfølgelig både være mættende, opfylde næringsbehov og smage fantastisk. Samtidig opfordres detailhandlen til at have fokus på det plantebaserede.

Hvem står bag

VeggieWeek

Dansk vegetarisk forening

Dansk vegetarisk forening arbejder for at udbrede vegetarisk levevis samt oplyse om fordelene ved at skære ned på animalske produkter – såvel for dyr og mennesker som af hensyn til global bæredygtighed

Dansk vegetarisk forenings værdier

• For os er det vigtige ikke, hvem du er – om du er veganer, vegetar, fleksitar e.l. – men hvad du gør
• Vi tror på, at hvert eneste plantebaserede måltid gør en forskel
• Vi tror på konstruktiv kommunikation i form af inspiration og oplysning

Hvem er Dansk vegetarisk forening?

• Vi er en forening for vegetarer, veganere og alle andre, der støtter plantebaseret levevis
• Vi er hele Danmarks forening med lokalafdelinger og aktiviteter over hele landet
• Vi er en non-profit organisation, der primært er baseret på frivillig arbejdskraft

portrait

Jeg hedder Louise Johansen, og jeg er sekretariats chef i Dansk Vegetarisk Forening.

Vi er en forening for alle som støtter plante baseret levevis og får folk som allerede lever vegetarisk og vegansk.

Vi arbejder på at få udpræget vegetarisk levevis men også orientere om fordelene ved at reducere indtaget af animalske produkter.

“Før jeg arbejdede her, så talte jeg aldrig om hvad jeg spiste. Men fordi jeg arbejder her så er det det første jeg skal tale om når jeg møder nye mennesker hvilket kan være svært eller også være sjovt fordi folk har lyst til at fortælle om deres egne madvaner. Det kan nogle gange være rigtig spændende men det kan også godt være en svær diskussion. .... Men for os i dansk vegetarisk forening er det vigtigt at man tænker over at hvert vegetarisk eller vegansk måltid man spiser kan gøre en forskel.”