Den Grønne Sti

Den Grønne Sti er en cykelrute, som går gennem København

Der er i alt planlagt 22 grønne cykelruter, som der tilsammen dækker ca. 110 km. Lang cykelsti. Indtil videre er ruten ca. 40 km. Lang, men de sidste 70 km. Er allerede anlagt, og bliver lavet de kommende år. Ruten er skiltet med standere, der både viser vej og angiver distancer. Den Grønne Sti er til fri afbenyttelse af cykelmotion, løb, gåture, skateboard m.m. Den Grønne Sti går gennem København, og mange bruger den til at komme til og fra arbejde/skole, og for at få ro gennem de grønne områder, uden støj fra omgivelser som busser og biler.

De resterende 70 km. Bliver lavet, når politikerne bevilger penge til det.

Det er Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune, der bestemmer hvilke cykelruter, der skal bygges først. Man regner med, at hele cykelruten er bygget færdigt i år 2025.

Den Grønne Sti

Strækker sig fra Nordre Fasanvej ned til Falkoner Allé, over Rolighedsvej og over den smukke cykelbro til Nørrebro. På den 9 kilometers lange rute fra Roskildevej i Valby til Lyngbyvejen er der kun 7 vejkryds, hvilket gør det hurtigere for cyklister, at komme igennem København. Man skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle, der cykler ruten for at nyde vejret, naturen og de grønne omgivelser. Nogle cykler altså enormt hurtigt, men heldigvis er cykelstien bred, så hvis man er en af dem, der ikke er så hurtig, er det vigtigt, at holde sig inde i siden på cykelstien. Folk der dagligt bruger Den Grønne Sti er meget begejstret for den. Både når til transport og motion, men også til leg og luftning af hunde osv. I de grønne områder.