Om Havnen


Nordhavnens lille Oase

Det lille Frimærke i Nordhavnen, også kaldet "Den Nye Skudehavn."


I slutningen af 1800-tallet blev Nordhavn etableret, ved sammensmeltning af flere små havne.
Flere dele af havnebassinet er blevet fyldt op gennem årene og havnen er derfor vokset i takt med den tiltagende industriudvikling. Nordhavn er en halvø beliggende ud for Østerbro, som i nyere tid har været kendt som havn for krydstogtskibe og containertrafik.

I de senere år er en del af industrien på Nordhavn fraflyttet og i takt med at indbyggertallet stiger i København, er byggeriet af nye boliger sat i værk. I nogle tilfælde bliver de gamle industribygninger brugt til boligbyggeriet, i andre bygges der splinternye boliger. Nordhavn bliver i dag forbundet med industri og nybyggeri, men en del af Nordhavn som man normalt ikke hører om befinder sig ude på spidsen af halvøen og har været en del af Nordhavns historie langt hen af vejen.

Historie


Skudehavnens Historie


Ude på den nord-vestlige spids af Nordhavn, ligger en lille fiskerihavn ved navn Skudehavnen.
Det er et lille fiskersamfund, hvor husene er bygget op af små skurer og containere, tæt sammenpakket i et mindre område. Fiskerihavnen er det eneste sted i Nordhavnen hvor lystfiskeri er tilladt, men efterhånden er der ikke så mange lystfiskere tilbage i den lille havn. Skudehavnen har eksisteret i mange år, men er flere gange blevet rykket af Københavns kommune ved udbygning af industri og nu boligbyggerier. Skudehavnen blev sidst rykket i 1996 fra centrum af Nordhavn. Kommunen tilbød at opstille nye skurer til beboerne, men de afslog og alle huse og skurer blev flyttet og sat op på sammen måde ved den nye havn.

Man skal ikke gå meget længere end ca. 200 meter væk fra havnen før man finder industri og hele vejen ud til havnen er da også belagt med nye bygninger og industri. Vejene er fyldt med lastbiler der transportere jord fra metrobygeriet til aflæsning, men det lille fiskersamfund kæmper for at beholde deres livsstil og er derfor også en tæt sammenknyttet gruppe. Skudehavnen er dog efter sidste rykning blevet lovet at kunne blive liggende. Nu kan lystfiskerne sidde og nyde deres lille, men hyggelige havn, med udsigt til alle nybyggerierne på den anden side af vandet og om ikke alt for længe, muligvis også i deres baghave.

Galleri


Fotos fra det lille Frimærke i Nordhavnen.

Video


Video fra det lille Frimærke i Nordhavnen.

Kontakt os


Skriv en besked til os, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Kontakt Detaljer