left
sydhavnstippen billeder

Kort om Sydhavnstippen


Sydhavnstippen, eller slet og ret Tippen, er et unikt natur- og kulturområde i Sydhavnen kun tyve minutters cykeltur fra Københavns Rådhus.

Se placeringen på dette kort. Med sin særegne selvgroede natur ovenpå opfyld, og Kalvebodernes fugle-habitatbeskyttede vand til tre sider, bruges området stadig mere som udflugtsmål for københavnere.

Sydhavnstippen er rigtig bynatur – ikke park som naboen Valbyparken, ikke reservat som Kalvebod Fælled på Vestamager – og bynaturen er ‘fætter’ til bykulturen.

En rask cykeltur og de fleste københavnere kan være på Tippen på under en halv time – altid sikker på åben himmel, luft, havudsigt … og en godgørende oplevelse af noget så sjældent som natur på sine egne præmisser.

Derimod er der ikke garanti for at man vil møde en isfugl, en lækat eller en skovhornugle – men det kan ske.Med storbyen som nabo vil Tippens natur altid være i risiko for nedslidning pga. de mange besøgende. Derfor er det vigtigt at der udvises passende respekt for de vilde dyr (som jo ikke har en madskål derhjemme!), og at der ikke efterlades affald i naturen.

Der må ikke rides på grusstierne, da hestene ødelægger belægningen for cyklister o.a., og knallertkørsel er forbudt ifølge fredningen.

natur