GANGART

GANGART er en ny festival for kunst i det offentlige rum, hvor en række af Danmarks topnavne indenfor samtidskunst har skabt markante, stedsspecifikke værker i det offentlige rum omkring Næstveds bycentrum.

8 danske samtidskunstnere har til festivalen skabt værker, som giver et nyt blik på byen, byrummet og borgernes hverdag. Fælles er, at deres arbejde har været undersøgende og at de har skabt en tæt forbindelse mellem sted og værk, et indgreb i bybilledet. Kunstnerne har arbejdet med meget varierede medier og udtryksformer, hvilket gør det til en særlig oplevelse at gå rundt i byen.

Kunstnerne er kurateret af Carl Martin Faurby, ift. kunst, Dina Vester Feilberg, leder på Kulturcenteret Rønnebæksholm og Katrine Olldag Mazanti, daglig leder af Talentskolen i Næstved.

På festivalen vil 8 danske samtidskunstnere skabe værker, som giver et nyt blik på byen, byrummet og borgernes hverdag. Værkerne udfolder sig som forløb gennem byen, hvor skulpturer, malerier og videoprojektioner danner stedsspecifikke fortællinger og indgreb.

Galleri

Et nyt syn på byen

Derudover præsenterer GANGART en række unge kunsttalenter med tilknytning til Næstved, der nyder stor anerkendelse.

Det drejer sig om Dorte Buchwald, Andreas Rasmussen, Janus Høm og Søren Bjørn. Fælles er at deres arbejde er undersøgende og eksperimenterende, og at de skaber en tæt forbindelse mellem sted og værk, der vil tilbyde nye blik på byens historie og samtid.

Flere af værkerne vil også have et element af work-in-progress over sig, da en stor del af arbejdet med værkerne vil foregå på stedet.

Holdet

Emil Dyrhøi

Web Integrator elev.

Jeppe Tang

Film- og tv-produktionstekniker elev.

Laura Snerling

Fotograf elev

Mai Andersen

Film- og tv-produktionstekniker elev.