Swingscape
back forward

SwingScape, en gyngende lyd- og lys-installation. SwingScape er en stor installation, der har været sat op fire gange – til Ånd- & Videnfestival i Roskilde, på Roskilde Festival 2010, i Dansk Arkitektur Center, og nu står den permanent i PIXLPARK i den kreative bydel Musicon i Roskilde. Dette gør installationen unik på den måde, at den har kunnet opleves i forskellige fysiske kontekster af et varierende slags publikum og brugere.

SwingScape var oprindeligt designet til en vinterfestival i februar 2010 i Roskilde. Swingscape er en interaktiv installation, som der bliver påvirket af brugernes fysiske bevægelser. Installationen inviterer folk til at benytte en aktivitet, som de fleste af os kender fra vores barndom – at gynge.

Installationen kombinerer fysisk aktivitet med lyd og lys. Ti gynger hænger i et stort stillads, delt op i forskellige zoner og forsynet med bl.a. blå og grønne LED-lyskilder, som tændes når man gynger. Samtidig aktiverer bevægelserne i hver zone en del af et større lydunivers. I det blå område aktiveres varierende beats, og i de grønne områder aktiveres klangtoner. Hvis besøgende i flere zoner begynder at gynge i takt, opstår en lydmæssig harmoni, som unikt kan opleves fra alle pladser i installationen.

Installationen forsøger at udfordre den fysiske aktivitet i de urbane rammer hvor menneskelig bevægelse er vejen frem. Alle der kan gynge kan bruge swingscape og være med-kreatør til den kollektive oplevelse som swingscape giver gennem lys, lyd og fysisk aktivitet.

Gynge installationen har to zoner, som er belyst af forskellige farver når den bliver brugt. På samme tid aktiveres hver zone af et større kreativt univers. I den blå zone er der varierende beats imens at den grønne zoner aktivere melodier der spiller til beatsne i den blå zone. Hvis besøgende svinger i linje kreere man sammen en harmonisk melodi som kan høres fra alle gynger på installationen. Installationen er fremført med Rune Wehner som er designer i lys og lyd, han er også kendt fra bandet Spleen United og Henrik Lybech.

Kahina Lisa - Martin - Rie - Anas