Container BY

Om Container By

Mand laver håndværk

På Ørnevej i Københavns Nordvestkvarter, ligger der en aflang grund med navnet ’Container By’ (også kendt som ’Linjen’). Grunden består af en smal kile af jord langs skinnerne ved Nørrebro station. I løbet af det sidste års tid har området været under konstruktion, indtil containerbyen åbnede for offentligheden den 13. marts 2015. Ifølge planen skal containerbyen ligge der indtil år 2018.

Containerbyen har fået en del materialer forærende. Værktøjet får de ofte som 'løn' for at hjælpe med byggeprojekter, og en del af brædderne har de blandt andet fået fra en nabo, der havde dem i overskud efter at have lagt nyt køkkengulv.

Containerbyen består af en masse containere, fantasifulde trætilbygninger og plateuaer. Køkken- og drivhuscontaineren (kaldet ‘Drivern’) rummer både en lerklinet raketovn og et to-etagers drivhus. Hertil er der også en mini-biograf. Udover containere, er der en stor have bagerst på grunden. Her er der blandt andet en scene, bålplads, hønsehus og en bæredygtig vaske-hænder-station. Med tiden skal det blive en levende byhave med krydderiplantage og bede.

Indendørs drivhus

Planen er at 'Container by' skal fungere som et kreativt frirum af træ- og metalværksteder, byhave med høns og nyttehave – og et samlingspunkt for kvarterets besøgende og beboere.

Bag projektet ‘Container By’ er iværksættergruppen Bureau Detours. Gruppen har base i både København og Aarhus. Den består af frivillige der kort fortalt, arbejder med byrum og de har tidligere bygget forskellige byhaver og miljøer på festivaler. Derudover er containerbyen er blevet opført med støtte fra 'Byggeriets Ildsjæle', ’Områdeløft Fuglekvarteret’, samt Københavns Kommune.

Video

Benny Henningsen er en del af iværksættergruppen BureauDetours. I videoen byder han velkommen til 'Container By' fortæller han om projektet. Han fortæller kort om hvad de har og vi får tur ned gennem 'Linjen'.

Galleri

Galleri
tilbagefrem
Container By Bycykel Planter Blå vase og pige Hæklet dyr Juledekoration Juletræer i pap Juletræer i pap på gren XXX

Find Os

Hvis du er interesseret i at høre mere eller se stedet, er du velkommen til at kigge forbi - men det er ikke sikkert at vi er der.

    Container By
    Ørnevej 3
    2400 Københavns NV