Absalon

Fra Kirke til Hangout


Hvad sker der I Absalon?

Absalons kirke på vesterbro er blevet forvandlet til et “hangout” – den tidligere kirke er nu en blanding af spilcafé, forsamlingshus, ungdoms- og pensionistklub.

De farverige rum er designet af kunstneren Tal R, der bl.a også har været med til at udsmykke operaen. Det tidligere alter nu er malet kongeblåt, og bliver brugt til at opbevare brætspil. bordtennisborde står fremme til frit brug, og et par unge mennesker er I gang med et slag bordtennis.


Ved de meterlange pastelfarvede caféborde sidder absalons forskellige gæster; Et par ældre mennesker drikker kaffe, et barn tegner monstre, et par studerende laver projektarbejde, og der ses enkelte koncentrerede mennesker der arbejder bag computerskærme.

Det er en afslappet og venlig stemming, hvor alle er velkomne, og ingen krav til alder, påklædning, eller attitude.

Priserne er også venlige: Man kan få en kop kaffe til 10 kroner og en bolle med pålæg til 12 kroner – noget man næppe kan finde andre steder på Vesterbro nu om dage. Der er også veganske madvarer, og et udvalg af økologisk mad og drikke.

I absalons kalender er der forskellige tilbud; Man kan for eksempel deltage i yoga, fællesspisning hver aften, dans, og film på storskærm.

(Kilde: aok.dk )


Absalons Historie – Hvordan gik det til?

Absalons Kirke stammer fra 1934, og er blevet brugt til gudstjenester indtil i 2014, hvor tidligere kirkeminister Marianne Jelved vedtog at 5 Københavnske kirker skulle sælges. Stifteren af butikskæden, Lennart Lajboschitz , slog til og opkøbte absalon kirke for 10,2 millioner kroner med det formal at gøre den tidligere kirke til “Københavns nye folkehus”, der blot går under navnet “Absalon”.

(Kilde:Politiken, wiki)

Aktiviteter

Du kan altid komme forbid til et af de mange brætspil, som absalon har stående fremme. Der er desuden bordtennisborde med alt nødvendigt tilbehør, der står fremme til frit bug.

Yoga På ugentlig basis er der yoga; både morgen og eftermiddag. Du kan vælge imellem Hatha, og Astanga, og det kræver ikke tilmelding.

Filmklub Cinema & Cocktails er Absalon’s filmklub, hvor der sælges en drink inspireret af filmen. Der findes desuden en filmklub for børn.


Foto En gang om ugen kan du komme forbi og få taget familieportræt.

Børnedans I weekenden er der kreativ dans for de 5 til 8-årige.

Pizza og perleplader Disse eftermiddage kan du komme forbid og spise pizza, mens absalon sørger for perler og plader, som du kan være kreativ med.

Fællesspisning Hver dag er der fællesspisning kl. 18-20. Og det koster kun en 50’er.

Tilbage til toppen

Galleri

stills
stills stills stills stills stills stills stills stills stills stills
Tilbage til toppen