Hot kotyr er en hyggelig lille butik, hvor antik lampe altid har været en stor del af livsnæven. "Alladins hule"eller 1001 lamper fra elektricitetens tidsalder". Hot Kotyr rummer en lille lysende skat fra det 20. århundrede.


Den lille butik har været ejeren Benthe Abrahams, kronjuvel siden 1992. I de år har butikken med de tre lokaler været samlingspunkt for gamle og nye lamper i alle størrelser og farver. Kitchy lamper, kuppelformede lamper, standerlamper, lampeskærme med silketryk.


Derudover er der musikinstrumneter, vinylplader, reklameskilte, bøger, tindåser og alt muligt andet vintagesjov. Hvis alle de ydre dele er intakte, sælges lamperne som regel i originalformen, blot med nye ledninger. Ellers udskiftes ødelagte dele med nye, der passer til, og så oplyses kunden selvfølgelig herom. Priserne ligger typisk fra 100 kr. til 3000 kr. Hot Kotyr lejer også tidstypiske lamper og andet ud til film og reklameproduktioner.

Benthe Abraham har altid haft en stor petition for at finde flotte og gamle. Det har også været denne petition der har fået hende til brugt rigtig mange timer på diverse loppemarkeder, hvor alle de lysende skatte er nøje udvalgt til en plads i den lille butik.


Man kan også være heldig at finde et brugt tandlægeskab, jalousiskabe i teak eller eg og gamle reklameskilte i emalje. 50'er telefonen med det sigende kælenavn "cobra-telefonen" står strunk i et gråt, et lyseblåt og et rødt eksemplar. Et andet speciale for Hot Kotyr er hybridlamperne, der typisk har en 50'er standerlampefod med spiralarme påsat små glasskærme fra en lysekrone


Der ikke mange der rent faktisk kan sige, de har fået en lysende ide, men den lille anmelder roste butik på Nørrebro har ikke tabt pæren.

Gallery main Image
thumbnail 1 thumbnail 2 thumbnail 3 thumbnail 4 thumbnail 5 thumbnail 1 thumbnail 2 thumbnail 3 thumbnail 4 thumbnail 5 thumbnail 1
TIL TOP

Her er nogle udsnit fra kunde interviews.


Trine S

“Priserne er rimelige, og ejeren er sød. Da jeg spørger, hvad butikken sælger mest af, svarer han mig ganske ærligt, "skrammel!". Og ja - noget af det ligner måske skrammel for nogen, men det skrammel ligner skatte for andre.”


Ditte L.

“Jeg har blandt andet købt en bordlampe, som oprindeligt gjorde karriere som arm i en lysekrone. Det var ejerens eget værk og idé. Ganske interessant.”

Maria G.

“Super hyggelig butik. De sælges lamper, ældre skilte, kufferter, k asser og mange andre dimse dutter. Elsker at kigge ude og inde, beundre de smukke lamper”


Sandra H.

“Hvis ikke lige det var fordi det var så ædedyrt, så var det her det perfekte antikvariat/vintage butik. Lille, men proppet med lækkerheder, fra gulv til loft.”

Kontakt


Mobil: 30 35 02 74


E-Mail: Benthena@gmail.com


Adresse: Nørrebrogade 76, 2200 Kbh. N.


Åbningstider:


Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lørdag

Søndag

11:00 - 18:00

11:00 - 18:00

11:00 - 18:00

11:00 - 18:00

11:00 - 18:00

10:00 - 14:00

Lukket

TIL TOP