Historie:

Der herskede en stærk surferkultur på USA’s vestkyst i Californien i 1950’erne, især ved Venice Beach, som var et samlingssted for surferne. Dette er udspringet for skating kulturen. Skateboarding som kollektiv kulturbevægelse er generelt præget af lovløshed idet der ikke er regler for hvad man skal gøre eller hvornår. Denne frihed/ret priser mange skatere, da kulturen er et opgør mod det styrende, normale og konservative.

Copenhagen skatepark er den største og bedste indendørs skatepark i København. Med alt en skater har brug for, da Skateparken konstant kommer med nye fornyelser og design, hvilket gør at den aldrig ligner sig selv fra sæson til sæson. Parken er for alle niveauer med forskellige muligheder for hver enkelt skater. For at benytte parken kan man købe en dagsbillet, klippekort med 10 klip, månedskort og årskort. Copenhagen Skatepark begyndte som en forening kaldet RCS (Royal Copenhagen Skate) i 1997. Deres første prioritet var at få bedre vilkår for københavns skatere. CPH Skatepark også kaldet hallen, ligger i gå afstand til Carlsberg St.

AFUK er en produktionsskole der har en skatelinje som hedder AFUK'S Skaterværksted. På AFUK skate arbejder man med skateboarding, de uddanner dig ikke, men vise dig vejen til hvordan du kan arbejde professionelt med skating ved at lærer at opfinde, planlægge og afvikle skate-events. Skater eleverne bruge minimum en time dagligt i skoletiden hele skoleåret rundt på dette.

AFUK skate har et stærkt samarbejde med med Copenhagen Skatepark. Hvor de dagligt bruger skateparken, mod hjælp med alle de praktiske opgaver såsom vedligeholdelse, rengøring og ombygning af ramperne.

Portræt af : Gustav Helgestad

Gustav Helgestad er primært streetskater og bruger sjældent Copenhagen Skatepark eller andre parker. Dog bruger han Skateparken når det dårlige vejr er en forhindring. For Gustav Helgestad er kampen om tricket, det som er det sjoveste ved skateboarding, for selvom at man falder mange gange og har nedture over nogle tricks, så er der ikke noget bedre end når det endelig lykkes.

I skater og street miljøet kender de fleste hinanden og modsat holdsport er der ikke den samme konkurrence stemning. Gustav Helgestad fortæller at selvom skateboarding er en meget individuel hobby, der breder sig over en større aldersgruppe, så støtter man hinanden og fejrer sammen når nogen lander noget nyt.

Selvom kampen kan være rigtig hård og de mange fald kan give mange slemme skrammer, så er der alligevel ikke noget der slår følelsen af at lande et nyt trick, i hvert fald ikke for Gustav. Især ikke når man får dokumenteret sine tricks, som Gustav lægger meget vægt på, for når det fede videoklip eller billedet er lige i kassen og man sidder og nyder en hjemmerullet cigaret og en lækker bajer, føles kampen ikke slem alligevel.

Video

Galleri

Billed af Gustav
Billed af Gustav Billed af Gustav nr 2 Billed af Gustav nr 3 Billed af Gustav Billed af Gustav Billed af Gustav Billed af Gustav Billed af Gustav
tilbage frem

Kort