INTRODUKTION

I 80’erne var der en genre af musik som mere eller mindre overtog verden med et brag. Touperet hår og stramme bukser var hvad teenage piger i slutningen af 80’erne drømte om, og Axl Rose’ ikoniske stemme flød ud gennem radioerne. Vi har valgt at tage rock-delen af 80’erne med de mørke farver og det store hår, da det er en klar repræsentation af de sene 80’ere og et virkelig interessant emne at have om. Og selvfølgelig den gode musik!

KULTUR

Særligt store bands i 80’erne var Guns ‘N Roses, Judas Priest, Black Sabbath, Van Halen, Bon Jovi, Ozzy Osbourne, Billy Idol, Scorpions, The Rolling Stones, Aerosmith og mange flere. Deres musik handlede om mange forskellige ting, kærlighed, hjertesorger, fester, og successen de oplever. Sangene, rent musikteoretisk er bygget op med en Intro, vers, omkvæde, vers, omkvæde, solo, c stykke,(måske omkvædet) og slutter af med en outro. Nogle ville også kalde denne slags musik for Klassisk Rock, da de fleste kender til denne slags musik og kan være med på at synes, at det er en fed genre.

MUSIK

80’er rockens mode var meget touperet hår, masser af hårspray, meget stramme bukser, bandana rundt om hovedet, støvler læder og denim veste, halskæder og tank tops med huller i. Folk følte sig bestemt seje og rockede iført denne slags tøj, og selv den dag i dag klæder folk sig i denne slags tøj, da det stadig er en populær genre i nutidens mode. Især band tshirt fra bands som AC/DC, Guns ‘N Roses og The Rolling Stones, disse tshirts kan stadig købes i butikker som H&M.

MODE

I 80’erne’s musikbranche var stoffer og druk en stor del af det at være musiker. Fx Ozzy Osbourne er kendt for at have taget så meget kokain at det var livsfarligt, og der går et rygte rundt i metalmiljøet at læger har kontaktet ham om at lave tests på ham for at se hvorfor det er at han kunne holde til så meget kokain. Black Sabbath og Ozzys eget band har haft deres sidste tour, men han siger selv at han ikke er gået på pension, men at han bare ikke vil lave flere verdenstournér. Mange sange blev også skrevet om de fester der blev holdt, og fx Freddy Mercury fra Queen havde fester hvor dværge gik rundt med fade med kokain. Det har i den grad påvirket hvordan verden så på rockmusikere, og når man i dag tænker på “en rock stjerne” tænker man på en der spiller rock musikWilliam
Web-udvikler

Stefan
Mediegrafiker

Carl
Web-udvikler

Anne
FTP

Anna
Fotograf

Alex
Stylist

Sisse
Stylist

Asger
FTP

Marck
TEA

Katrine
Mediegrafiker