Welcome to the

Fifties

1950-1955

De tidlige 50’ere udgjorde en historisk spændende periode: En verdensomspændende krig er overstået, og mændene er igen hjemme hos deres koner. De gamle vaner bliver brudt. Idéen om velfærdsstaten er blevet en realitet, og med velfærden kom ligheden. Idéen om at alle er lige kom rigtigt til udtryk i Danmark efter krigen, og der var nyt fokus på ligeværd, lige muligheder og økonomisk lighed. I udlandet rørte tingene stadig på sig. USA var gået ind i Korea i 1945, og den 25. juni 1950 angriber Nordkorea Sydkorea og starter dermed den 3 år lange Koreakrig.

Disse historiske begivenheder kom ligeledes uundgåeligt til at påvirke moden. Kvinders tøj blev mere vovet. Bikinien kom til i stedet for den traditionelle badedragt. Til fest var selskabskjolerne nu ærmeløse, taljen var snøret ind, og barmen skubbet op. Til hverdagsbrug var spadseredragten, inspireret af Coco Chanel, nu på mode. De var ofte lavet af tweed og jersey. Stoffer som ellers kun herretøj var lavet af tidligere. Den ternede sommerkjole til unge piger var på en og samme tid både uskyldig og sexet, hvilket hang sammen med den nye trend - begrebet 'teenager'.

Læs mere...
kvinde

Stylingen

Hår

Vi har valgt at style vores models hår med store, bløde bølger, som var en populær frisure i de tidlige 50’ere. Den tidligere moderigtige, korte page blev erstattet af det lange hår, hvor man brugte permanentrester til at skabe bevægelse og lade lokkerne indramme ansigtet.


Makeup

Til at komplimentere håret lægger vi en flot, winged eyeliner i sort og dertilhørende tydeligt optegnede, kraftigt røde læber med en fremhævet amorbue - et klassisk look for tiden, som ses demonstreret måske allerbedst af den sensuelle Marilyn Monroe.


Tøj

Af påklædning har vi valgt at iklæde modellen det for perioden nye, feminine “new look”, som var kendetegnet ved bløde rundinger, en smal talje og vidde i nederdelen. Til dette har vi valgt en klassisk, hvid skjorte med en mellemlang, højtalget nederdel samt et tørklæde.

Fotoet

Til vores fotos har vi lagt stor vægt på den feminine og elegante stil, som kom meget til udtryk i fotografering af især kvindelige modeller i 1950’erne: Højt hævede hager, åbent og elegant kropssprog, de søde små smil og udtryksfulde hænder, var særligt populære poseringer i denne tid.

Sammen med frisøruddannelsen har vi skabt et look, som repræsenterer stilen fra 1950-1955. I denne tid var det især kendetegn at have skjorter med nederdel og tynde taljer skabt med bælte, lange handsker, tyk eyeliner, røde læber og store bløde krøller.

Vi har valgt at lave et sidelys fra venstre med opblødning og reflekser fra højre, da vi her opnår et resultat med en veleksponeret balance i skyggerne. Dette var vigtigt, fordi de store krøller i håret skabte skygger i ansigtet.