side1

Dieter Rams

Dieter Rams (20. maj 1932 i Wiesbaden) er en berømt industriel designer, som arbejdede for det tyske firma Braun i 1960'erne. Hans design er kendt for det meget minimalistiske udtryk og brugervenlighed. Hans design har været en kæmpe inspiration for mange, blandt andet for Jonathan Ive (Apple Chef-Designer)

Dieter_rams Illustration

Braun stereoanlæg, som Dieter designede i 1961.

Dieter Rams begyndte sine studier i arkitektur og indretning på Wiesbaden Kunstskole i 1947, som nu er en del af RheinMain University of Applied Sciences. Et år senere, i 1948, tog han en pause fra at studere for at få praktisk erfaring og afslutte sit tømrerarbejde. Han vendte tilbage til Wiesbaden Kunstakademi i 1948 og aflagde æresbevisninger i 1953.

Yves Saint-Laurent

Yves Saint-Laurent (1. august 1936 i Oran i Algeriet – 1. juni 2008 i Paris) var en fransk designer af modetøj. Han anses for en af de største i det 20. århundrede. Han var søn af en forsikringsselskabsleder. Saint Laurent forlod hjemmet i en alder af 17 år for at arbejde for den franske designer Christian Dior. Efter Diors død i 1957 blev 21-årige Yves sat i spidsen for bestræbelserne på at redde huset Dior fra finansiel ruin. Han fortsatte hos Dior til 1960.

Dieter_rams

Efter et nervesammenbrud blev Saint Laurent løst fra Dior og startede sin egen virksomhed Yves Saint Laurent, finansieret af hans partner, Pierre Bergé. Parret skiltes i 1976, men fortsatte som forretningspartnere. Yves Saint Laurent blev overtaget af Gucci-gruppen 1. november 2002. Yves Saint Laurents kollektioner kom til at afspejle kvindens forandrede rolle i samfundet; han skabte tøj til den selvstændige og ikke mindst selvsikre, erhvervsaktive kvinde. Hans mode var ikke ukontroversiel. Han fik bl.a. kritik i USA for sin 1971-kollektion, der var inspireret af 2. verdenskrigs Paris. Og da han lancerede parfumen Opium blev han anklaget for opmuntre til narkotikamisbrug. Han viste sig kun sjældent offentligt og var psykisk syg i lange perioder.

Frank Sinatra

Frank Sinatra (født 12. december 1915, Hoboken, New Jersey, død 14. maj 1998, Sinai Hospital, Beverly Hills) var en amerikansk sanger og skuespiller. Kendt som crooneren over alle croonere, men var i virkeligheden meget kontrolleret. Han sang primært sange fra "The American Songbook". Han indspillede en lang række film og fik en Oscar for sin rolle i Herfra til evigheden og en Emmy for The House We Live In.

Frank Illustration

Han var gift fire gange: Nancy, Ava, Mia og Barbara. Med Nancy fik han børnene Nancy, Frank Jr. og Tina. Han er kendt for sange som bl.a.: My way, New york, New York, Strangers in the Night og "That's life". I 2008 blev der udgivet et opsamlingsalbum med Sinatras bedste sange samt 12 uudgivede julesange. Albummet hedder "Nothing but the Best".

side2

The Beatles

The Beatles (John Lennon, Paul McCartney, George Harrison og Ringo Starr) Kort intro: The Beatles, (som bestod af 4 unge fyre) blev dannet i Liverpool i slutningen af 1950’erne og blev anset som værende den største britiske popgruppe i 1960’erne.

The Beatles Illustration

The Beatles startede med at optræde på diverse musikværtshuse (I Liverpool og Hamburg) og fik hurtig en stor lokal fanskare. I 1961 mødte de deres manager (Brian Epstein) som introducerede dem til pladeselskabet EMI, hvor de tegnede kontrakt.

Emilio Pucci

Emilio Pucci, (20 November 1914 – 29 November 1992) Emilio Pucci var en italiensk modesigner og politiker. Hans mode(hus) er kendetegnet ved geometriske print og en bred vifte af farver.

Emilio Pucci Illustration

Hans karriere startede da han designede skitøj til en veninde, som blev fotograferet i det. Egentlig ville han designe en dragt til sig selv, da han efter krigen var skiguide i Scweiz. Pucci var den første til at designe en heldragt, til brug som skidragt. I slutningen af 40’erne begyndte han med sine klare farver og modige mønstre, som han brugte til at lave silketørklæder og siden bluser og silkekjoler i samme farver og print. Han arbejdede meget med stræk-stof og hans silkestof of bomuld var vægtløs og rynkefrit, hvilket passede til den nye generation af moderne, aktive og rejseglade kvinder. I 1960’erne fik han endnu mere succes da Marilyn Monroe blev fotograferet i hans designs og også Jackie Kennedy fik øjnene op for hans designs.

Marimekko

Marimekko er et finsk design/modehus som er kendt for sine originale farver og mønstre. Marimekko siges at være det første rigtige livstilsbrand som har kombineret mode, tasker og accessories, sammen med interiør til hjemmet

Marimekko Illustration

Marimekko blev grundlagt i 1951 af Armi Ratia og er bedst kendt for sine kollektioner med store blomstrede print designet af Maija Isola og store tykke striber designet af Vuoko Nurmesniemi. I 1957 inviterede Finlands ledende industrielle designer.

Bag om udstillingen

NextWeek forløb: Vi har i denne uge lavet et tværfagligt projekt. Vi har skulle samarbejde på tværs af linjerne på NextKbh. I løbet af ugen, har vi skulle overholde deadlines, været på fotoshoot i Arne Jacobsen suiten, været smidt ud af Arne Jacobsen suiten, mediegrafikerne har produceret plancher og ftp’erne har klippet vores bagom video. Fotograferne har taget billeder af frisørenes hårmodel, og tea-eleverne har stået for opsætningen af vores udstilling. Alt sammen for at vi kunne skabe et flot billede på hvordan verden så i 1960-1965.