Plakat af noget graffiti

90'erne

90’erne var en tid der var kendetegnet ved at der kom mange nye ting til især i forhold til teknologi, vi så mobiltelefoner og computere begynde at blive hvermandseje hvilket også resulterede i at internettet blev mere og mere populært.

»Jeg ser på 90’erne som årtiet, hvor der var mere af det hele. Øget forbrug, internet, mobiltelefon, ophævelse af grænser og flere muligheder for de unge,« - historiker Ove Dahl

Billede af Will Smith fra Fresh Prince of Bel Air

Hip Hop Mode

Moden blandt hip-hop kulturen i 90’erne er kendetegnet ved at den indeholdt mange forskellige stilarter, inklusiv mange som vi stadig ser idag, perioden var især kendetegnet af store hvide t-shirts, Timberland støvler, sports jakker og kasketter, militær tøj og Jordans.

Mange af disse stile blev især store da rappere som gruppen Wu-Tang Clan begyndte at lave deres egne mærker der inkorporerede alle disse stille.

Hip Hop Hår

Blandt de mandelige rappere i 90’erne er det tydeligt at håret ikke var den store prioritet, størstedelen af dem havde enten meget kort hår eller var helt skaldede, dem der havde længere hår havde enten braidseller dreadlocks og nogen gange kunne du endda se nogen med en afro.

De kvindelige rappere havde tit langt løst hår men kunne også tit ses med dreadlocks eller braids.

Snoop Dog med afro, hvis baggrund
Billede af nogle kendiser

Pop Mode

Moden blandt pop kulturen i 90’erne kendetegnes ved meget farvestrålende tøj, gerne med mange forskellige farver og især neonfarver var på et tidspunkt meget populært.

Lange læder jakker blev populære hos mænd gennem film som The Matrix mens serier som Friends inspirerede kvinder til at gå med ternede nederdele ligesom Rachel.

Pop hår

Blandt kvinder i 90’ernes pop kultur var langt hår udentvivl det mest populære, mange fik især deres stil fra film og serier så som “The Rachel” som blev populær gennem serien Friends, det var også meget populært at have ting som spænder og clips i håret.

Blandt popgrupper som INXS eller NSYNC var det også populært at afblege sit hår, noget Eminem senere ville tage over til hip hoppen i starten af 2000’erne.

Justin Timberlake i sine unge dage
placeholder

Teamet Bag

Frisører

Profil billede af Jessica Clayton

Jessica

Clayton

Profil billede af Sara Michelle Jung

Sara Michelle

Jung

Ida Skovgaard

Ida

Skovgaard

FTP

Profil billede af Sander Eliasen

Sander

Eliasen

Profil billede af Victor Sandahl Christiansen

Victor Sandahl

Christiansen

Profil billede af Kristian Boberg

Kristian

Boberg

Foto

Profil billede af Nicklas Garde Bruun

Nicklas

Garde Bruun

Profil billede af Kamilla Elming

Kamilla

Elming

MG

Profil billede af Emil Lausten

Emil

Lausten

Profil billede af Nicklas Schollert Lindorff

Nicklas

Schollert Lindorff

Web

Profil billede af Oscar Vinther Otterstad

Oscar

Otterstad