Dyrerettigheder

I veganerpartiet arbejder vi for at give alle arter på kloden lige rettigheder til at leve et liv uden systematisk udnyttelse. I dag ser vi en kunstig opdeling mellem dyr, hvor nogle opfattes som nuttede og kan få vores hjerter til at smelte, og andre tilbringer deres korte liv på mikroskopisk plads og smurt ind i egen afføring, mens vi blot ser den anden vej. Vi mener, at alle dyr bør være omfattet af Dyreværnsloven som fastslår, at ”dyr er levende væsener og skal behandles forsvarligt og beskyttes bedst muligt mod smerte, lidelse, angst, varigt men og væsentlig ulempe”.

Folkesundhed

Veganerpartiet vil gerne sprede budskabet om sundhedsfordelene ved en plantebaseret kost for at bekæmpe nogle af de livsstilssygdomme, som mange mennesker rammes af. Derudover vil de gerne sikre, at alle offentlige kantiner og institutioner tilbyder veganske måltider som en valgmulighed.

Natur

Når bilen triller afsted på landevejene og omkranses af det grønne og bakkede landskab, tror mange danskere, at vi i Danmark har en skøn natur, som er i balance. Men sandheden er, at markerne er biologiske ørkener som kun huser en brøkdel af den biodiversitet, vi havde engang. Landbrugsindustrien udgør i dag 60 pct. af Danmarks samlede areal og heraf bruges ca. 80 pct. til at producere foder til landbrugsdyr. Det svarer til, at hver anden kvadratmeter i Danmark bruges til at producere foder. Det mener vi, er helt gak, og det har enorme konsekvenser for vores biodiversitet, som er altafgørende for liv på jorden.
Blad

„Danskernes Co2-udledning kan reduceres med 70 procent ved at putte planter i indkøbskurven i stedet for animalske fødevarer.“

- Michael Monberg

Blad
Venstre pil Galleri Højre pil
Blad
Process billeder

Vi tog ud til Veganerpartiets kontor ved søerne for at interviewe Michael og snakke med de andre medlemmer, der var til stede. Her fik vi også taget nogle billeder, både af selve partiet men også af vores arbejdsproces.