MILJØPUNKT NØRREBRO

- Kæmper for klimavenlig transport

blade

OM MILJØPUNKT NØRREBRO

"Vi gennemfører håndgribelige miljø- og klimaprojekter"

Miljøpunkt Nørrebro er en fond der arbejder lokalpolitisk med sociale og bæredygtige projekter i tæt samarbejde med Nørrebros borgere og Nørrebro Lokaludvalg.

Miljøpunkt Nørrebro er visionære for Nørrebros fremtid og er frontløbere på at skabe et bedre klima i byen, altid med øje for at styrke det lokale miljø på en bæredygtig måde.

Sammen med de andre miljøpunkter i København har Miljøpunkt Nørrebro udarbejdet en omfattende kommuneplan med udgangspunkt i nogle af de trafikløsninger Nørrebro er pionerer på. Nørrebro har bl.a. flere handelsgader uden trafik, har bilfrie søndage på Nørrebrogade og Den grønne cykelsti.

Læs mere om andre projekter

Projekter:

Her er tre eksempler på udførte projekter af Miljøpunkt Nørrebro, og hvilken betydning de har haft på lokalmiljøet.

- Miljøpunkt Nørrebro har været med til at udvikle Københavns Delebiler som er kendt under navnet LetsGo. Det startede som et lokalpolitisk tiltag på Nørrebro med 10 delebiler. Idag har LetsGo 3.000 medlemmer og 40 ansatte.

- Miljøpunkt Nørrebro har bygget ByOasen i De Gamles By, som er et grønt åndehul for en bred vifte af Nørrebros borgere.

ByOasen ligger i Møllegade/Guldbergsgade, hvor børnehavebørn, gymnasieelever og plejehjemsbeboer dagligt holder til side om side.

- Miljøpunkt Nørrebro har bygget Smart Miljøstation i Wesselgade i 2013. Det er et nyt affaldssorteringssystem, hvor affaldsbeholdere er nedgravet i fortovet. Smart Miljøstation er et pilotprojekt gennemført i samarbejde med Københavns Kommune. Det viser sig, at beboerne er begyndt at sortere mere efter installationen af beholderne. Det er tilmed nemmere og billigere for skraldemanden, og på sigt vil prisen derfor falde betydeligt for beboerne.

blade

INTERVIEW

Vi har besøgt Miljøpunkt Nørrebro og talt med Erik Jørgensen, en lokal miljøaktivist, som fortæller om en arbejdstilgang der kaldes Bottom-Up. Det går ud på, at tage udgangspunkt i beboernes ønsker og behov og herfra udfordre beslutningstagere på hvad der er muligt.

Klima, trængsel og sundhed i København

Cykler, kollektiv trafik og delebiler

I samarbejde med Det Økologiske Råd, IDA, Lets Go, Miljøpunkt Amager, Miljøpunkt Indre By & Christianshavn, Cyklistforbundet - København og By- og Pendlercykler, vil Miljøpunkt Nørrebro være med til at lægge en stærk grøn mobilitetsdagsorden i byen. Der arbejdes for en samlet byplanlægning, som en løsning på at nå Co2-reduktionsmålene i Københavns Kommunes Klimaplan 2025, og nu også med regeringens mål om en reducering på 70% inden 2030.

En del af planen er, at skabe grønne øer uden biltrafik, så byens borgere kan færdes ad Co2-besparende, billigere og mere effektive transportformer. Københavns Kommune skal investere i elcykler, -biler og kollektiv transport. Der skal ske en helt generel elektrificering og kollektivisering af byens bilforbrug, med en satsning på delebiler og installation af offentlige ladestandere.

På sigt skal de store veje ind og ud af byen blive lagt i tunneller under jorden, så der på overfladen kan opstå sammenhængende grønne områder. Det vil bidrage til større biodiversitet og skabe rekreativ værdi for borgerne.

erik

Galleri

cykler
cyklister
bymodel
skraldespand
bus
cykel
cykelstativ
cyklist
nørrebrogade